Erhverslivet
Et velfungerende erhvervsliv danner grundlaget for velfærdsudviklingen i Danmark. Infrastruktur uddannelse og en stærk satsning på forskning er afgørelse for at sikre en levedygtigt erhvervsliv for fremtiden. Samfundet har et ansvar for at tilrettelægge muligheden for nyskabelse gennem at stille opstartskapital og viden til rådighed for dem som ønsker at starte nye virksomheder. KDU ønsker forenklinger som gør det lettere for virksomheder at vokse.
Mange offentlige love, skemaer og påbud fører til unødig rapporteringskrav og kompliceret lovværk som hæmmer virksomhederne i vækstfasen. Det er vigtigt at rammevilkår laves om for at flere danske virksomheder har mulighed for at vokse sig store og konkurrere internationalt.
Globaliseringen betyder at flere og flere arbejdspladser flytter bl.a. produktionen ud af Danmark og til lande med en lavere løn. Dét hverken kan eller skal vi forhindre. I stedet skal vi deltage i den globale konkurrence om arbejde på lige vilkår med andre lande og konkurrere på det, vi er bedst til: innovation, iværksætteri, viden, analytisk sans og evnen til at tænke frem og arbejde sammen. Gennem teknologi og nytænkning skal vi trække arbejdspladser til Danmark og sikre en stabil økonomi også fremover.
Landbrug er en vigtig del af det danske samfund og forvaltning af naturressourcer. Det opretholder spredt bosætning og forvalter kulturlandskabet. Klimaforandringer, internationale konflikter og miljøhensyn tilsiger at brede og stabile forsyningsmuligheder vil blive vigtige i de kommende år. Dansk klima gør at vi ikke kan konkurrere med resten af Europa på produktionsvolumen, og derfor er der brug for skat og kvoter for at sikre at der i fremtiden også vil være dansk madproduktion. Det er i dag ikke muligt på grund af EU-lovgivning, og Danmark må derfor arbejde for mere ekspansive madproduktionspolitikker gennem lempelse af EU-reglerne.